Εγκαταστάσεις

Από τον Οκτώβριο 2015 το Ινστιτούτο έχει εγκατασταθεί σε ένα εξαιρετικού κάλλους παραδοσιακό κτήριο στην έδρα του, στον Μυστρά, στους πρόποδες της Καστροπολιτείας.

Το κτήριο είναι το παλαιό Δημοτικό Σχολείο του Μυστρά, που παραχωρήθηκε το 2007 από τον πρώην Δήμο Μυστρά για να στεγάσει το ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. Το κτήριο ανακαινίσθηκε με κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι διώροφο και περιλαμβάνει στο ισόγειο βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και στον όροφο δύο αίθουσες σεμιναρίων χωρητικότητας 70 και 50 ατόμων με πλήρη εξοπλισμό (μικροφωνικές εγκαταστάσεις, βιντεοπροβολείς, σύνδεση με το Διαδίκτυο κ.τ.λ.), αίθουσα υποδοχής και γραφεία προσωπικού.

Στον λιτά διαμορφωμένο αλλά επιμελημένο περιβάλλοντα χώρο υπάρχει υπαίθριο θέατρο που μπορεί να διατίθεται για εκδηλώσεις.

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περίπου 3.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών, ελληνικών και ξενόγλωσσων, σε θέματα που καλύπτουν όλο το εύρος του Βυζαντινού πολιτισμού (φιλολογία, ιστορία, τέχνη, παλαιογραφία, γλώσσα,  δίκαιο κ.ά.). Η βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται συνεχώς.

Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και περιφερειακά για την εξυπηρέτηση ερευνητών και φοιτητών.

Το κτήριο εγκαινιάσθηκε στις 29 Μαΐου 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο. Για φωτογραφίες πατήστε εδώ.